Home Turizam Znatan rast zagrebačkog turističkog prometa u veljači

Znatan rast zagrebačkog turističkog prometa u veljači

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
U veljači je bilo 137 posto više dolazaka nego u istom mjesecu prošle godine, odnosno gotovo 45,1 tisuća, koji su ostvarili 104,1 tisuću noćenja ili 105 posto više.

Domaćih turista u Zagreb je došlo 31,3 tisuće ili 35 posto više nego u lanjskoj veljači, a njihovih 16,2 tisuće noćenja porast je od 43 posto.

Stranih turista bilo je gotovo 29 tisuća ili čak 277 posto više, a ostvarili su 164 posto više noćenja ili 72,7 tisuća.

Među njima su, kako kažu iz TZGZ-a, najbrojniji bili turisti iz Rusije, koji su i među svim nacijama na drugom mjestu po prometu u Zagrebu, iza prvih domaćih turista. Dolazak Rusa u Zagreb ove zime povezuje se s cijepljenjem protiv korone.

Ruse slijede Talijani, Nijemci te turisti iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Komentirajući podatke za veljaču, direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld naglašava da raduje uzlazni trend s kojim je Zagreb u prva dva mjeseca ove godine dostigao (ukupno) 90 posto noćenja ostvarenih u istom razdoblju rekordne 2019. godine.

“U realnim brojkama, u siječnju i veljači u Zagreb je bilo 87,9 tisuća dolazaka turista i nešto više od 211,3 tisuće noćenja, što je za 155 odnosno 119 posto više nego u prva dva mjeseca 2021.”, iznosi Bienenfeld.

Ističe i da postupni oporavak turizma vide i u poslovnom ili tzv. MICE segmentu, pri čemu navodi da je TZGZ u 2021. evidentirala ukupno 664 poslovna skupa, što je za 28 posto više skupova nego ih je bilo 2020.

TZGZ je izvijestio i da je na svojim web stranicama objedinio informacije o prihvatu izbjeglica na području grada Zagreba i to na ukrajinskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Informacije oko prihvata izbjeglica u Zagrebu nalaze se na internetskoj stranici www.infozagreb.hr, gdje su sažeto prikazane upute o prihvatu i pružanja pomoći Ukrajincima koji su bili primorani napustiti svoje domove.

Detaljnije  Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Povezane objave

Bizz Plusportal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Bizz Plus. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

Odabir urednika

© Copyright 2022. | Design by Bizz Mreža

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com