Home Ekonomija Za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice 250 milijuna kuna

Za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice 250 milijuna kuna

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
Cilj je podići konkurentnosti hrvatskog ratarstva i stočarstva, osigurati stabilnosti tržišta i smanjiti gubitke proizvođača zbog nižih cijena.

Za male i srednje korisnike osigurano je 150, a za velike 100 milijuna kuna.

Poljoprivrednici će imati priliku ulagati u izgradnju skladišta za žitarice i uljarice, opremanje novih i postojećih skladišta, izgradnju i opremanje sušare te kupnju pokretne sušare, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi pet tisuća, a najveći iznos milijun eura.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva, odnosno govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine.

Detaljnije  Gospodarstvo

Povezane objave

Bizz Plusportal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Bizz Plus. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

Odabir urednika

© Copyright 2022. | Design by Bizz Mreža

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com