Home Tech U petak izlazi Horizon Forbidden West, igra u kojoj ćemo mlatiti robotske mamute i klokane

U petak izlazi Horizon Forbidden West, igra u kojoj ćemo mlatiti robotske mamute i klokane

Objavio Bizz Plus
0 komentar

U petak konačno igramo drugi nastavak Sonyevog hita iz 2017. godine, Horizon: Zero Dawna. Svijet kojim vladaju pametni strojevi i čovječanstvo koje iznova gradi život u primitivnim plemenima, tada je zaintrigiralo svojom prezentacijom igrače, zbog čega se glavna junakinja Aloy danas nalazi rame uz rame ostalih PlayStation maskota poput Kratosa ili Nathana Drakea.

Novi Horizon Forbidden West nastavlja tu tradiciju, a radi se o najvećoj Sonyevoj PlayStation ekskluzivi nove generacije do sad. Premda će izaći i na PlayStationu 4, prvi dojmovi potvrđuju da je Forbidden West trenutno grafički najljepša igra koju PlayStation 5 ima za ponuditi. Na igri je radio Guerrilla Games, studio zaslužan za slavni Killzone serijal, a koji novi identitet gradi upravo kroz Horizon.
Masivni svijet apokaliptične Amerike

Aloy u svojoj novoj avanturi putuje na “Zabranjeni zapad”, opasnu lokaciju gdje misteriozne oluje prijete izumiranju svog organskog života na Zemlji. Aloy, među jedinima koja shvaća posljedice, ponovno će pokušati spasiti svijet od uništenja uz brojne zavrzlame i napete preokrete.

Od potvrđenih lokacija, Forbidden West nudi apokaliptičnu verziju San Francisca, a s obzirom na veličinu otvorenog svijeta, Aloy će na mehaničkim zvijerima jahati i puno širim proplancima fiktivne Amerike.

Novosti naspram originala su ronjenje pod vodom, ali i brže kretanje po otvorenom svijetu gdje rute za penjanje nisu više linearne, a na raspolaganju vam je i glajder zbog kojeg se više neće dogoditi da Aloy slučajno proklizne sa stijene u tragičnu smrt.

Razrađenija borba, čuvajte se robotskih mamuta

Sve promjene u kretanju donose i više vertikalnosti, a time i trikova kojima možete prići protivničkim strojevima. Također, broj strojeva u odnosu na Zero Dawn povećao se s 28 na 43. Čekaju nas ogromni robotski mamuti, zmije, kornjače, klolani te još hrpetina drugih strojeva koji će Aloy natjerati da koristi i neka nova oružja.

Detaljnije  Honor potvrdio da stiže Magic4: Otkrit će ga 28. veljače

Uz luk i strijele, praćke s različitim bombama, tu je između ostalog i koplje koje možete baciti, a predstavljen je i novi Valor Surge sustav gdje nakon više uzastopnih combo udaraca strojeve možete privremeno onesposobiti ili ih pošteno istući.
Igra pokupila odlične ocjene

Većina recenzenata slaže se da je Horizon Forbidden West punokrvni nastavak Zero Dawna, s dovoljno dobrom pričom i novitetima koji su postavili temelje i za moguću trilogiju. I domaći portal HCL.hr dao mu je vrlo visoku ocjenu, u čijoj je recenziji posebno pohvaljen veliki skok u prezentaciji i likovima. Kako kažu, igra toliko dobro izgleda da se likovima vide dlačice na ušima, ali i svaki ušiveni komad tkanine na njihovim kostimima.

Forbidden West službeno izlazi sutra, kad će svi okorjeli fanovi napokon moći uživati u novoj Aloyinoj avanturi.

Povezane objave

Bizz Plusportal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Bizz Plus. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

Odabir urednika

© Copyright 2022. | Design by Bizz Mreža

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com