Home Tech TikTok obustavlja prijenos uživo i nove video prikaze iz Rusije

TikTok obustavlja prijenos uživo i nove video prikaze iz Rusije

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
TikTok je u nedjelju rekao da će obustaviti “livestreaming” i učitavanje novog sadržaja iz Rusije, postajući posljednja tehnološka tvrtka koja se povlači iz zemlje.

TikTok, koji je u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance, rekao je da poduzima mjere dok provjerava novi ruski zakon o “lažnim vijestima”. Čini se da je zakon usmjeren na medije koji se ne pridržavaju Kremlja o invaziji Ukrajine.

Prošlog tjedna TikTok se pridružio Meti, Twitteru i YouTubeu u zabrani ruskih medija koje podržavaju države u Europskoj uniji i označavanju medija koje podržavaju države u ostatku svijeta. Tehnološke platforme uhvaćene su usred informacijskog rata o invaziji, s ukrajinskim čelnicima i američkim i europskim dužnosnicima koji su ih pozvali da odsjeku Rusiju, dok Rusija vrši pritisak na tvrtke da cenzuriraju njihov sadržaj.

Milijuni ljudi obratili su se TikToku za ažuriranja uživo i video isječke borbi u Ukrajini. Tvrtka se morala suočiti s poplavom videa, od kojih neki navodno prikazuju akciju na terenu, ali nisu provjereni. To je dovelo do zabrinutosti da TikTok širi dezinformacije o invaziji.

Prema recenziji ; videozapisi s hashtagom #Ukrainewar prikupili su gotovo 500 milijuna pregleda na TikToku, a neki od najpopularnijih videa su dobili blizu milijun lajkova. Nasuprot tome, hashtag #Ukrainewar na Instagramu imao je 125.000 postova, a najpopularniji videi pregledani su desetke tisuća puta.

TikTok je prošlog tjedna rekao da je posvetio više resursa praćenju  lažnih sadržaja o ratu.

Isključivanje prijenosa uživo i novih prijenosa iz Rusije teško je jer može spriječiti obične Ruse u širenju neovisnih informacija. Neki ruski novinari i stručnjaci za cenzuru upozorili su da će biti negativnih posljedica ako se tehnološke platforme blokiraju u Rusiji.

Detaljnije  Infineon ulaže više od dvije mlrd eura u proizvodnju poluvodiča u Maleziji

Povezane objave

Bizz Plusportal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Bizz Plus. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

Odabir urednika

© Copyright 2022. | Design by Bizz Mreža

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com