Home Tech Infineon ulaže više od dvije mlrd eura u proizvodnju poluvodiča u Maleziji

Infineon ulaže više od dvije mlrd eura u proizvodnju poluvodiča u Maleziji

Objavio Lauro Kostić
0 komentar

Građevinski radovi na gradilištu Kulim, gdje Infineon već ima dva objekta, počet će u lipnju, priopćila je tvrtka.

Očekuje se da će proizvodnja čipova u novom pogonu početi u drugoj polovici 2024. godine i donijeti oko 900 novih radnih mjesta.

Infineon će u novom pogonu proizvoditi poluvodiče od silicij karbida i galijevog nitrida.

U punom kapacitetu, očekuje se da će postrojenje generirati godišnji prihod od dvije milijarde eura.

Njemačka kompanija najavila je krajem prošle godine da će u 2022. povećati ulaganja za 50 posto i uložiti u proširenje proizvodnje oko 2,4 milijarde eura.

U rujnu otvorili su novu tvornicu u Austriji vrijednu 1,6 milijardi eura, povećavši svoje kapacitete za proizvodnju čipova za automobile, podatkovnih centara i energije iz obnovljivih izvora.

Izvršni direktor kompanije Reinhard Ploss tada je izjavio da očekuje značajno poskupljenje poluvodiča, napominjući da je industrija spremna platiti „astronomske cijene”.

Infineon pripisuje tijesnu opskrbu na tržištima poluvodiča, u razdoblju naglog oporavka potražnje nakon ublažavanja koronaograničenja, nedostatnim ulaganjima partnera u proizvodnji, što je rezultiralo poremećajima u nabavnim lancima, posebno u autoindustriji.

Proizvođači čipova ulagali su uglavnom u proizvodnju procesora s većim maržama koji se koriste u uređajima poput pametnih telefona, pa ne uspijevaju podmiriti potražnju za starijim čipovima koji se koriste u automobilima, tvrde u Infineonu.

Detaljnije  Volkswagen više ne prima narudžbe nekih hibridnih modela

Povezane objave

Bizz Plusportal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Bizz Plus. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

Odabir urednika

© Copyright 2022. | Design by Bizz Mreža

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com